Ter Verpoozing, voor interessante gesprekken en uitgaven.

Boeken bestellen

Veel van mijn uitgaven zijn te bestellen bij  shop denieuwsbestseller.nl

SCHRIJFTIPS (Gratis)

Wie wil kan zijn/haar/het voordeel doen met mijn Schrijftips. Gratis als pdf te downloaden. Wie liever een mooi boek heeft kan voor Euro 12,50 een papieren exemplaar bestellen.

Welkom

Ter Verpoozing is de naam van mijn uitgeverij. Ik maak boeken uit liefhebberij en voor prettige contacten met schrijvers.

Ik ben met pensioen en ik hoef niet financieel rijker te worden. Dat betekent dat ik tegen onkostenvergoeding boeken maak. Ik ben geen grafisch vormgever. Ik ben schrijver. Ik ben uitgever. Inmiddels heb ik ruim 120 boeken uitgegeven. Veel van mezelf. Ongeveer 40 titels van andere schrijvers. Elders op deze website staat meer over mij.

Om de gedachten te bepalen wat u kunt verwachten.

* Een kant-en-klaar manuscript in Word, zonder voetnoten en zonder afbeeldingen maak ik drukklaar. Inclusief een ISBN. Daarnaast levert u mij 6 boeken. Afhankelijk van de omvang van het boek kost de proefdruk (U ontvangt 4 boeken) ca. Euro 100,00 Voor ISBN en verzending van boeken naar Koninklijke Bibliotheek, Universiteitsbibliotheek Groningen en Drents Archief betaalt u Euro 50,00. Let wel: ISBN is niet verplicht.

 

* Het starttarief (inclusief ISBN en 4 proefboeken voor u) is dus rond de Euro 150,00. U betaalt op het moment van bestelling van de proefdruk. Kleine correcties voer ik gratis uit. De oplage bestelt en betaalt U bij mij. (prijs vanaf 7,50  euro/boek, afhankelijk van omvang, kleur, flappen, enz..)

 

* Vervolgbestellingen gaan rechtstreeks naar U. Ik tel per boek enkele euro's aan opcenten. Dat is mijn winst. Aan het eind van het jaar is de balans ongeveer nul euro; door mijn eigen uitgaven, zoals Kroniek 2018.

 

* De vormgeving is eenvoudig. Als u veel wilt veranderen aan de eerste opzet, breng ik dat, in overleg met u, in rekening.

 

* Op deze website vindt u veel voorbeelden van uitgaven van Ter Verpoozing. Gebruik de knop Literatuur en Uitgeverij.

 

* Ik gebruik een voordelige internetdrukker. Wie handig is met pdf kan de boekuitgave ook zelf doen. U kunt heel goed zonder mij. Ik maak boeken voor wie niet handig is met opmaak en digitale bestelling niet prettig vindt.

 

* Print-on-demand maakt gebruik van geavanceerde fotokopieerapparaten; dus geen drukpers. Het papier kan licht golven. Oorzaak: bij printen komt er veel warmte vrij en wordt er vocht onttrokken uit het papier. Bij de ene soort papier zal het effect van golven van het papier meer zijn dan bij de andere soort. Bij conventioneel drukken is dat minder van toepassing. Meestal wordt het golven wel minder wanneer het papier wat meer is geacclimatiseerd (= weer vocht opneemt). (Koud) drukken kan ook. De minimumoplage is dan ca. 500 boeken.

 

* Als u de grotere bestelling via mij doet, rond ik de prijzen van de drukker naar boven af.

 

* U betaalt vooraf en u krijgt de oplage thuis bezorgd. (Ongeveer een week na bestelling.) Minimumoplage is 10 boeken. Ik gebruik voor oplage vanaf 1 exemplaar iwemabestseller.nl Dat kunt u ook als u vertrouwd bent met de menu's. Veel van mijn boeken zijn daar te koop. Handig voor bestellen van 1 exemplaar.

 

* Ik verzorg geen verspreiding en ik maak ook geen reclame. Een persbericht lukt me wel.

 

* Als u een foutloos tekstbestand hebt, en u laat mij mijn gang gaan, hebt u wellicht na twee weken uw roman in huis. Boeken met afbeeldingen duurt misschien een week langer. Uiteraard overleg ik vooraf over de vorm.

 

* Een goed gesprek aan de keukentafel is prettig, zodat we elkaar – al dan niet oppervlakkig – leren kennen. Ik laat me graag door uw inzichten en door uw levenservaring verrijken.

 

* Ik ben voortvarend en snel. Niet alle puntjes komen altijd precies op de i. In de volgende druk repareer ik de onvolkomenheden.

 

* We hoeven geen vrienden te worden. Ik mijd conflicten. 

 

Als U denkt in mijn fonds te passen, neem gerust contact met me op.

Uitgaven

U vindt veel van uitgaven beschreven onder de knop Literatuur