Films met een verhaal

Erica waer bestu bleven?

Ik was op een begrafenis op Erica en barokke jeugdherinneringen vonden een uitweg in het huisje aan de Havenstraat. Het huisje met de gekruisigden. Het huisje met aardstralen als anti-conceptie.

Apport Kasper apport

Achter op Erica heb ik drie vrouwen vermoord. Mijn oom ging me voor op het slagerspad. Hij sneed een prostituee de hals door. Heftige afrekening met het Roomsch verleden. De hond die kan praten vertelt het verhaal van de Veenschapswijk en de Verlengde Herendiek. Ga ervoor zitten.

Blowball

Blowball is een paardebloem met kleine parachutes om weg te blazen. Nederlandse vertelling onderaan de sluis op Erica. Moordenaars zijn onder ons. Beeld van een heidedorp.

A good way to spend an afternoon

Short story about swimming with a dog and.....

Onlanden

Een hoogleraar heeft de dood van een kind op z'n geweten. Blijft het daarbij? Hoe eindigt de autorit door de Onlanden? Wie wikt en wie beschikt?

Gewone vuilboom

Een macho keert terug uit Brazilië. Wat heeft deze man te zoeken in het Bongeveen? En waar is z'n vrouw? En die andere vrouw? En wie was zijn verwekker? Wat is de uitweg uit een bewogen leven?

Gehakkelde aurelia

Vlinder met een duivelsnaam. Antwoord op Drentse schrijvers die mij al dan niet onder vier ogen feedback hebben gegeven op mijn (niet langer) Drentstalige verhalen.

Visrokerij

Waar denkt een scheikundige aan als hij vis rookt? Aan moleculen, of aan?

Mooie streek

Reis met de seniorenbus van Peize naar Veenhuizen en terug.

Het Grote Verlangen

Nederlands verhaal over leven, kunst en dood. Dialoog aan het Paterswoldse meer over Het Grote Verlangen. N.a.v. het essay: De omweg naar de dood, van Patricia de Martelaere.

Fochteloo

Verhaal over een echtpaar dat een leven met zich meedraagt. Plaats van het delict: grensgebied tussen Drenthe en Friesland.

 

Van het concert

Heftige terugblik op de oorlog. Met dit verhaal debuteerde ik in Hollands Maandblad.

Muggebeet in de Onlanden

Een neger fotografeert insecten in de Onlanden. De man wordt op z'n vingers gekeken door z'n alter ego. Wie wijkt af van het gemiddelde, wie is de normale mens en welke rol speelt vader? Nee, U krijgt dit verhaal niet cadeau. Aandacht, aandacht en goed luisteren.

Nippon Shunga Trading Company

Nippon is Japan. Edo is Tokio. Shunga zijn erotische afbeeldingen. Een bizar en soms surrealistisch verhaal over een man op zoek naar z'n oorsprong.

Ei

Een jongetje op zoek naar zijn oorsprong. Een bijzonder vogeltje met een ijsei. Sprookje.

Eva en de koe

Een oude koe overwintert bij Eva en haar moeder. Wat is het lot van deze 'oma'? Oma koe gaat het pad dat we allemaal aflopen. Sprookje.

De arm van Harm

De arm van Harm krimpt zolang hij bij vader en moeder thuis woont. Road movie naar volwassenheid. Sprookje met een moraal. Sprookje.